La Beata

Stall Lofterud

La Beata

brun, sto. f. 2008 - 2019, selektionssto


e Biggles

u La' Mour ELIT, e Sack

u La Sanne ELIT, e Judex xx


Klicka här för att se La Beatas BLUP


2019 förlorade vi Beata mycket tragiskt i en rektalprolaps efter fölning.


La Beata har diplom från kvalitetsbedömning med poängen 9,8,7 för exteriör och 8,9,8 för gångarter under ryttare.


La Beatas mamma La' Mour räknas som ett av Sveriges bästa avelsston. Av sex visade avkommor har fem diplom, två är godkända hingstar, tre är internationella mästerskapshästar, två är svårklasshästar och två riksfölvinnare.


Film från hingstvisning (Touchdown) med beskrivning av mödernet


Brodern Touchdown e. Quaterback godkändes som hingst vid bruksprovet 2016. Han hade 8,6 poäng på Unghäst-VM i Ermelo 2017 och var fyra i Breeders Trophy med Mattias Jansson. Touchdown godkändes som hingst även i Oldenburg och var högst bedömda tre- till femåriga hingst på samtliga tyska 70-dagarsprov 2015 med sju nior!


Brodern Tabasco e. Topaasch godkändes som hingst vid bruksprovet 2010. Tabasco ägs och tävlas sedan 2019 av Linneá Williamsson. Tillsammans har de redan en bronsplats på SM för unga ryttare och vinst i Kür-finalen och ett fint lagbrons från EM för unga ryttare. Han har vinst i FEI Prix S:t Georges och placering i  Intermédiaire I med sin tidigare ägare Minna Telde. 2102 var Tabasco tvåa i Scandinavian Open i Falsterbo och femma  i Unghäst-VM och 2012 var han tvåa i Scandinavian Open och vann Breeders Trophy!


Systern La Prii e. Don Primero startade internationella young riderklasser med lagsilver och har individuell placering på Nordiska Mästerskapen. Hon var också placerad på young rider SM, fyra i Breeders Trophy, femma i Sweed Horse öppna och har meriter från Unghäst-VM.


Systern La Couronne är ett trestjärnigt prestationssto e. Connaisseur. Hon vann riksföl på Flyinge 2011 med 50 poäng (997898). La Couronne är tävlad med vinst till och med MSV C och förbereds för Prix St George.


La Beatas pappa Biggles tävlade internationell Grand Prix och tillhörde under många år den svenska dressyreliten tillsammans med Kristian von Krusenstierna. Från 2016 och fram till att han  pensionerades från tävlingsbanan, tävlades Biggles med toppresultat av young ridern Lina Dolk.

Tidningenridsport.se-se lina-och biggles-dansa-fram


La Beatas mormor La Sanne har lämnat Quite Lovely som tävlar Grand Prix dressyr med Karin Nissen och La Meer som har placeringar i svår hoppning.


La Beatas morfar Sack och Minna Telde deltog i OS 2004. Sack vann Breeders Trophy som fem- och sexåring.


La Beata är uppfödd av Ingrid Lundberg Persson i Klippan som också har också fött upp La Beatas pappa Biggles. Vi köpte La Beata av Ingrid i mars 2016 och är glada över förtroendet att få förvalta familjen Lundberg Perssons fina stolinjer vidare.


Fölhistorik

-17  La Filou e Blue Hors Farrell. Ägare Mats Axelsson.

-18  Foreman e Formalin. Ägare Emma Nordqvist.

-19 La Ici e Ironman H. Ägare Mats Axelsson.