Miss Amirelle

Stall Lofterud

Miss Amirelle (Ella)

brun, sto. f. 2012

selektionssto, prestationsklass **


e Ampére 1225

u Oh Funny e First Wish

u Tracy e Trofé


BLUPMiss Amirelle har gångartsdiplom från treårstest.


Miss Amirelles mamma Oh Funny har också gångartsdiplom och har lämat tre avkommor varav de två yngsta ännu är helt unga, födda -17 och -18.


Miss Amirelles mormor Tracy är tävlad till och med nationell Intermediaire I och har flera syskon i svår dressyr. Mest framgångsrika är Bertram (86 placeringar i MSV och 20 i svår dressyr) och Ellis (57 placeringar i MSV och 5 i svår dressyr). Tracy har avkommor med placering till och med MSV B. Tracy är u stoet Leontine (ELIT).


Miss Amirelles morfar First Wish vann bruksprovet som fyraårig med 10 på typ, 10-10 i ridbarhet och 9-9-10 i gångarter.


Miss Amirelles pappa Ampére vann 70-dagarstestet i Ermelo 2008 med då högsta poäng någonsin och 9-9-9 från testryttarna. Ampére har exceptionella gångarter som han nedärver väl. Flera avkommor har slagit prisrekord på föl- och unghästauktioner och han har lämnat flera godkända hingstar.


Miss Amirelles hittills enda avkomma vann sin fölbedömning, var finalföl på riksfölchampionatet och såldes på elitfölauktionen 2016.


Miss Amirelle är uppfödd av Malin Svensson, Rimforsa. Vi köpte Miss Amirelle av Malin i juli 2019 och är glada över möjligheten att få köpa ett så fint och välstammat sto som dessutom har ett fantastiskt temperament!


Fölhistorik

- 16 Zuirelle e Zuidenwind. Ägare Anna Zibrandtsen/Bregnerödgård 

- 20 Ej betäckt 2019

- 21 Ej betäckt 2020


Nedan: Film från elitseliktering, Miss Amirelle och fölet Zuirelle