La Beata

Stall Lofterud

La Beata

brun, sto. f. 2008

selektionssto, dressyrindex 126.

 

e Biggles

u La' Mour ELIT, e Sack

u La Sanne ELIT, e Judex xx

 

Klicka här för att se La Beatas sida på BLUP

 

 

La Beata är visad med 9 för typ, 8 - 7 för exteriör och 8 - 9 - 8 för gångarter (diplom). Hennes mamma La' Mour räknas som ett av Sveriges bästa avelsston och inte mindre än tre av La Beatas syskon har placering i unghäst-VM!

 

Brodern Touchdown 1338 f. 2012, e. Quaterback,var den högst bedömda 3 till 5-åriga hingst på samtliga tyska 70-dagarsprov 2015, med sju 9:or! Han godkändes som hingst i SWB vid bruksprovet 2016 och 2017 hade han 8,6 poäng på Unghäst-VM i Ermelo. Touchdown var 4:a på Breeders med Mattias Jansson.

 

Brodern Tabasco 1201 f. 2006, e. Topaasch, ägs och tävlas av Minna Telde. Våren 2018 har de vinst i FEI Prix S:t Georges och placering i Int. Intermédiaire 1. Som sexåring var Tabasco femma i Unghäst-VM. Som femåring vann han Breeders Trophy, var 2:a i Scandinavian Open i Falsterbo och deltog i Unghäst VM i Verden. Tabasco godkändes som hingst i SWB som fyraåring.

 

Systern La Prii, f. 2002 e. Don Primero, har startat internationella young riderklasser med lagsilver och har individuell placering på Nordiska Mästerskapen. Hon var också placerad på young rider SM, fyra i Breeders Trophy, femma i Sweed Horse öppna och har meriter från Unghäst-VM mm.

 

Systern La Couronne f. 2011, e. Connaisseur, vann riksföl på Flyinge 2011 med 50 poäng (997898). La Couronne är under 2017 tävlad med vinst i MSV C.

 

Länk till inlägg om La Beatas syskon (bilder)

Länk till inlägg om Touchdown och fina ord om mödernet (film)B

Länk till Blädde hingstar om Touchdown och mödernet

Beatas pappa Biggles och Kristian von Krusentierna tillhörde svenska dressyreliten under många år. De tävlade internationell Grand Prix med starter i världscupen och i Nations Cup. Sedan 2016 rids och tävlas Biggles av young ridern Lina Dolk med toppresultat!

 

Mormor La Sanne har lämnat Quite Lovely som tävlar Grand Prix dressyr med Karin Nissen och

La Meer som har placeringar i svår hoppning.

 

Morfar Sack och Minna Telde deltog i OS 2004. Sack vann Breeders som fem- och sexåring.

 

La Beata är uppfödd av Ingrid Lundberg Persson i Klippan som också har också fött upp La Beatas pappa Biggles. Vi köpte La Beata av Ingrid i mars 2016 och är glada över förtroendet att få förvalta familjen Lundberg Perssons fina stolinjer vidare.

 

Fölhistorik

-17 La Filou e Blue Hors Farrell. Ägare Mats Axelsson.

-18 Foreman e Formalin. Ägare Emma Nordqvist.

-19 Föl e Ironman H väntas